Zelena svetovalnica

/Zelena svetovalnica
Zelena svetovalnica2021-04-29T15:08:07+02:00

Zelena svetovalnica je neodvisna pravna svetovalnica, namenjena dajanju pojasnil in nasvetov vsem, ki se aktivno ukvarjajo s problemi varstva okolja, ohranjanja narave, urejanja prostora ter prostorskega načrtovanja, predvsem pa zainteresiranim posameznicam in posameznikom, civilnim iniciativam ter nevladnim organizacijam.

Na zastavljeno vprašanje boste prejeli brezplačen odgovor v roku desetih delovnih dni.

V odgovoru vam bomo pojasnili, kakšno je pravno stanje predstavljenega problema oziroma situacije, katere ureditve in pravni okvir so pomembni za reševanje, ter vam svetovali, kakšne so možne nadaljnje pravne poti za reševanje problema.

V obravnavo, ki presega opisani prvi pravni nasvet (priprava analiz, predlogov, vlog, pravnih sredstev), pa sprejemamo le primere, ki so v širšem družbenem interesu in izpolnjujejo določene kriterije, predvsem v podporo nevladnim organizacijam, lokalnim pobudam ali civilnim iniciativam, izjemoma tudi posameznikom. Ta storitev ni brezplačna.

Preden nam zastavite vprašanje, vas vabimo, da si ogledate zbrana pogosto zastavljena vprašanja in odgovore.

Vprašanje zastavite v spodnjem obrazcu.

Soglašam, da se moji osebni podatki lahko uporabljajo za namen vodenja evidence svetovanja pri Pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij – PIC in za namen vpogleda financerja ter poročanja financerjem.

Če imate kakršnokoli vprašanje, povezano z obdelavo vaših osebnih podatkov na PIC, pišite na pic@pic.si.