Opravljen seminar, objavljeno gradivo!

/, Uspehi/Opravljen seminar, objavljeno gradivo!

Opravljen seminar, objavljeno gradivo!

V petek, 15.11., smo skupaj z Ministrstvom za okolje v prostorih Narodnega muzeja v Ljubljani izvedli Seminar o presojah vplivov planov in projektov na okolje. Gre za prvi večji dogodek v okviru našega projekta Zagovorniki okolja – Za podnebje, ki ga financira Eko sklad, j.s. Vabilo in progam sta dostopna tukaj

Na seminarju smo predstavniki PIC in torej Zagovornikov okolja, skupaj s predstavnicami MOP Vesno Kolar Planinšič in Tanjo Pucelj Vidović, ter s predstavnico Zavoda RS za naravo Tino Klemenčič, predstavili ureditev in pravne možnosti na področju celovitih presoj vplivov na okolje (CPVO), presoj vplivov na okolje (PVO) in presoj sprejemljivosti (posegov v okolje).

Za vse udeležence seminarja in ostale, ki se dogodka niste udeležili, objavljamo PowerPoint predstavitve vsebinskih sklopov oziroma predavanj. Predstavitve si lahko ogledate ali prenesete, predvsem pa uporabljate pri svojem nadaljnjem delovanju.

Predstavitve po vrsti, po naslovih in predavateljicah:

  1. Vključevanje javnosti in pravno varstvo po Aarhuški konvenciji – Tanja Pucelj Vidović  ->  povezava
  2. Celovita presoja vplivov na okolje – Vesna Kolar Planinšič  ->  povezava
  3. Presoja vplivov na okolje-projekti – Vesna Kolar Planinšič  ->  povezava
  4. Presoja sprejemljivosti planov na varovana območja – Tina Klemenčič  ->  povezava
  5. Presoja vplivov na podnebje v okviru CPVO – Senka Šifkovič Vrbica  ->  povezava
  6. Presoja vplivov na podnebje v okviru PVO – Senka Šifkovič Vrbica  ->  povezava
  7. Pravna sredstva pri dovoljevanju posegov – Senka Šifkovič Vrbica  ->  povezava

Ker se zavedamo, da je tematika zapletena in pogosto težko razumljiva na ‘prvo žogo’, vas lepo vabimo, da nas v primeru nejasnosti naslovite v okviru Zelene svetovalnice in povprašate glede konkretne zagate, ki vas muči. 

Upamo, da ste bili z dogodkom zadovoljni in vas lepo vabimo, da nas spremljate še naprej – na naši spletni strani in preko našega Facebook računa!

2020-02-18T09:34:02+01:00