Podnebne spremembe skozi pravo – po uspešni izvedbi objavljamo gradivo.

//Podnebne spremembe skozi pravo – po uspešni izvedbi objavljamo gradivo.

Podnebne spremembe skozi pravo – po uspešni izvedbi objavljamo gradivo.

V ponedeljek, 14.12.2020, smo od 17:00 do nekaj minut čez 20:00 na spletni platformi Zoom izvedli dogodek Podnebne spremembe skozi pravo. Seminar smo organizirali na PIC, s pomočjo predstavnic in rpedstavnikov Pravnih fakultet v Ljubljani in Mariboru. 
Preko kratkih (15-20 minutnih) spletnih predstavitev devetih predavateljic in predavateljev smo se sprehodili skozi pravne vidike spopadanja s podnebnimi spremembami. Format dogodka se je izkazal za smiselen uvod v podnebno pravne tematike, ki jih načrtujemo razširiti in poglobiti v naslednjih dveh dogodkih, ki jih načrtujemo februarja in aprila 2020.

Veseli nas široka udeležba več kot 180 ljudi, med katerimi je bila večina bodočih pravnic in pravnikov, dogodku pa ste prisluhnili tudi drugi, ki vas tema zanima. S tem smo izpolnili svoj cilj doseganja študentk in študentov prava s podnebno obarvanimi tematikami. Upamo, da ste vsi odnesli nekaj uporabnega z dogodka in da se nam boste pridružili tudi v prihodnje.

Za vse, ki bi si želeli kakšno predstavitev pogledati še enkrat in za tiste, ki se niste uspeli udeležiti dogodka, brez skrbi. Dogodek smo posneli, objavljamo vse predstavitve v pdfjih, na spletni strani FB dogodka (povezava) pa bomo v naslednjem tednu objavili tudi odgovore na vprašanje, ki jih nismo uspeli odgovoriti na dogodku. Vse lahko najdete spodaj.

Predstavitve:
doc.dr.Maša Kovič-Dine – Podnebne tožbe po svetu
izr.prof.dr.Vasilka Sancin – Naslavljanje podnebnih sprememb v odboru ZN za človekove pravice (naložimo v kratkem)
mag.Senka Šifkovič Vrbica – Celovita presoja vplivov planov na podnebje


Celoten program z vabilom
in vsemi predavanji najdete na TEJ POVEZAVI. Nismo uspeli povsem slediti časovnemu razporedu, vendar je dogodek kljub navedenemu dolg 3 ure in 15 min.

Zahvaljujemo se vam za obisk dogodka in se vidimo prihodnjič!

Posnetek celotnega dogodka:

Seminar je organiziral PIC v okviru projekta »Zagovorniki okolja – Za podnebje«, ki ga financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe.
2020-12-18T13:17:37+01:00