Okolje je tudi v vaših rokah – lahko vam pomagamo z Zeleno svetovalnico!

//Okolje je tudi v vaših rokah – lahko vam pomagamo z Zeleno svetovalnico!

Okolje je tudi v vaših rokah – lahko vam pomagamo z Zeleno svetovalnico!

Zagnali smo brezplačno Zeleno svetovalnico, v okviru katere bomo brezplačno svetovali vsem, ki vam je mar za zdravo življenjsko okolje, podnebje in ekosisteme, ki bodo sposobni vzdrževati življenje na zemlji za nas in naše potomce.

Poleg odgovornega ravnanja v vsakdanjem življenju smo ljudje tisti, ki si v svojih lokalnih okoljih lahko prizadevamo tudi za ohranjanje narave, zdravo okolje in preprečujemo posege in ravnanja, ki temu nasprotujejo.

S spletno stranjo, ki je pred vami, smo želeli kompleksno ureditev varstva okolja in urejanja prostora približati posameznikom, saj imajo v procesih odločanja pomembno vlogo, tako v okviru sodelovanja pri sprejemanju določitev, kot pri uporabi pravnih sredstev. Na podstrani Postopki so tako poljudno predstavljeni sistemi varstva okolja, narave in prostora, postopki, v katerih lahko javnost sodeluje in pravna sredstva, ki jih lahko uporabijo nevladne organizacije s statusom delovanja v javnem interesu na določenih področjih, civilne iniciative in prizadeti posamezniki ter procesna pravila in pogoji teh postopkov.

Če se ukvarjate z reševanjem kakšnega okoljskega problema vas zato vabimo, da si te informacije ogledate, z vprašanji pa se lahko obrnete tudi na Zeleno svetovalnico – kliknite TUKAJ, v okviru katere vam bomo v 5 delovnih dneh podali odgovor na vaše vprašanje.

Prenovljeno spletno stran in Zeleno svetovalnico smo zagnali v partnerstvu z IPoP v okviru projekta Zagovorniki okolja, ki ga financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor ter projekta Zagovorniki okolja – Zelena svetovalnica, ki ga financira Ministrstvo za okolje in prostor.

2019-01-18T12:26:08+01:00