Lepo vabljeni na dogodek Podnebne spremembe skozi pravo!

//Lepo vabljeni na dogodek Podnebne spremembe skozi pravo!

Lepo vabljeni na dogodek Podnebne spremembe skozi pravo!

V okviru projekta Zagovorniki okolja – Za podnebje! organiziramo dogodek Podnebne spremembe skozi pravo. Preko kratkih spletnih predstavitev osmih predavateljic in predavateljev se bomo sprehodili skozi pravne vidike spopadanja s podnebnimi spremembami.
Dogodek bo potekal v ponedeljek, 14.12.2020, od 17:00 do 20:00 na spletni platformi Zoom. Prijave so obvezne (glej povezavo spodaj).
Podnebne spremembe so ena nedvomno izmed najbolj pomembnih tematik sodobnega časa in naše prihodnosti. Spopadanje s podnebno krizo se zatorej izvaja tudi preko oblikovanja, sprejemanja in izvajanja novih pravnih pravil in obveznosti držav, tako na mednarodni ravni, kot na ravni EU in na nacionalni ravni. ⚖️
Na dogodku se bomo seznanili z aktualnim podnebnim stanjem v Sloveniji z naravoslovnega vidika in s tem, kaj nas čaka do konca stoletja. Na podlagi dejanskega stanja bomo ugotavljali, ali trenutne mednarodne pogodbe, pravo EU ter nacionalni predpisi ustrezno naslavljajo podnebne spremembe. Od Zelenega evropskega dogovora, do Nacionalnega energetskega in podnebnega načrta ter Dolgoročne podnebne strategije Slovenije; kaj imamo in kaj potrebujemo? 🕵️‍♀️
Dogodek je primarno namenjen študentkam in študentom prava, a je prilagojen in dostopen tudi vsem ostalim posameznicam ter posameznikom, ki vas podnebno-pravne tematike zanimajo, bi želeli o njih izvedeti več in pridobljeno znanje prenesti v vsakodnevno ali profesionalno okolje. Posebej bo del dogdoka namenjen tudi vašim vprašanjem.
Dogodek se bo odvil na spletni platformi Zoom. Prijave so obvezne na spodnji povezavi ->
https://forms.gle/F1dBCxJonpAYJesn8

Celoten program z vabilom in vsemi predavanji najdete na TEJ POVEZAVI.

Lepo vabljeni, da nam prisluhnete!

Seminar organizira PIC v okviru projekta »Zagovorniki okolja – Za podnebje«, ki ga financirata Eko sklad in Ministrstvo za okolje in prostor iz sredstev Sklada za podnebne spremembe.
2020-11-30T13:48:04+01:00