Vas zanima, kako se vključiti v postopke presoje vplivov na okolje?

//Vas zanima, kako se vključiti v postopke presoje vplivov na okolje?

Vas zanima, kako se vključiti v postopke presoje vplivov na okolje?

Na Pravno-informacijskem centru nevladnih organizacij – PIC skupaj z Ministrstvom za okolje in prostor v petek, 15. novembra 2019, organiziramo

Seminar o presojah vplivov planov in projektov na okolje.

Presoje vplivov na okolje so ključen instrument varstva okolja, izvedejo pa se praviloma v okviru načrtovanja in dovoljevanja posegov v okolje. Seminar je namenjen Nevladnim organizacijam, civilnim iniciativam in zainteresiranim posameznikom, ki si želijo izvedeti več o kompleksnih in zapletenih postopkih aktivnega in učinkovitega vključevanja v postopke presoje vplivov na okolje, ki morajo nevladnim organizacijam (in drugim deležnikom) predstavljati pomembno orodje varstva okolja in ohranjanja narave.

Na seminarju boste dobili celovite in razumljive informacije o postopkih celovite presoje vplivov na okolje, presoje vplivov na okolje in presoje sprejemljivosti (vplivov na naravo). Poudarek bo na možnostih sodelovanja v postopkih, izvedeli boste vse o pravnih sredstvih, ki jih v teh postopkih lahko uporabite v imenu javnega interesa. Številni strokovnjaki vam bodo pojasnili postopke, možnost sodelovanja javnosti in uporabe pravnih sredstev z aktualno sodno prakso ter posebnostmi po novem Zakonu o urejanju prostora in Gradbenem zakonu. Posebej bo osvetljena pomembnost presoj vplivov planov in projektov na podnebje. Predavatelji bodo zaposleni z Ministrstva in PIC.

Seminar bo izveden v Narodnem muzeju, na Maistrovi ulici 1 v Ljubljani, v petek, 15. novembra 2019 od 9:00 do 13:30.

Vse informacije, program dogodka in predavatelje najdete v -> priloženem vabilu <-.

Seminar je brezplačen. Obvezna je predhodna prijava. Prijave zbiramo -> TUKAJ <-

Prosimo za delitev dogodka po socialnih omrežjih!

Lepo vabljeni!

2019-10-30T10:44:05+02:00